De Ronde van GVO brengt 7.000 euro op voor Alzheimer Liga Vlaanderen!

We zijn bijzonder trots dat we dankzij de vele deelnemers aan ons fietsevenement en de gulle bijdragen van onze partners, een opbrengst van 7.000 euro verzameld hebben voor de Alzheimer Liga Vlaanderen. Rita Barilla, CEO van Woonzorggroep GVO overhandigde deze morgen de cheque aan Krisje Tordoir, stafmedewerker bij de Liga.


Een fantastisch fietsfeest! 

We blikken met grote tevredenheid terug op De Ronde van GVO, het fietsfeest waarbij op 6 mei meer dan 400 deelnemers hun stalen ros van stal haalden en zich waagden aan één van de zeven fietsrondes doorheen West-Vlaanderen.

Naast het fietsplezier was iedereen vol lof over de organisatie en de gastvrijheid in onze woonzorgcentra. Overal werd men met open armen ontvangen en kon men genieten van heerlijke spijs en drank en tonnen sfeer en gezelligheid! 

Meer dan een zomaar sportief evenement… 

Maar met De Ronde van GVO wilden we meer doen dan enkel onze eigen woonzorgcentra  in de schijnwerpers plaatsen. We maakten er ook een heuse sponsortocht van ten voordele van de Alzheimer Liga Vlaanderen. Een tocht die dankzij de vele deelnemers en de gulle  bijdragen van onze partners maar liefst 7.000 euro opbracht!

Deze morgen mocht Krisje Tordoir, stafmedewerker bij de Liga de cheque in ontvangst nemen uit de handen van Rita Barilla, CEO van Woonzorggroep GVO en ploegleider van Het Zorgpeloton.

Krisje Tordoir: "Wij zijn ongelooflijk blij met dit mooie bedrag! Voor onze werking betekent zo'n gift echt enorm veel. Zo kunnen we met deze bijdrage een volledig 'weekendje-weg' organiseren voor de kinderen en partners van mensen met jongdementie. Want voor hen is op reis gaan iets wat heel vaak niet meer lukt. Tijdens zo'n weekend kunnen zij toch even ontsnappen aan de dagdagelijkse drukte. Ook onze familiegroepen zijn altijd heel blij met een extraatje. Met dit bedrag kunnen wij maar liefst zeven groepen een jaar lang ondersteunen."

Naar een dementievriendelijke samenleving

Geen twijfel dus dat deze opbrengst héél goed besteed zal worden!
Op die manier dragen we met z’n allen bij aan de ondersteuning van en de connectie met mensen met dementie en hun naasten. En dat was, naast het fietsplezier van velen, uiteindelijk ook het doel dat wij met De Ronde van GVO voor ogen hadden.